Для здобувачів вищої освіти проведено виїзні навчальні заняття на виробничих потужностях ТОВ «Люстдорф»
01 жовтня 2024 року на виробничих потужностях ТОВ «Люстдорф» – провідного підприємства регіону та одного з найбільших в Україні з виробництва молочної продукції – для здобувачів вищої освіти за спеціальністю 181 «Харчові технології» (гр. ХТ-31д, ХТ-21д та ХТ-11дсп) канд. техн. наук, доцентом Семко Т.В. були проведені виїзні лабораторні заняття з освітніх компонентів «Технології харчових виробництв», «Контроль якості та безпечності харчових продуктів».
Здобувачі вищої освіти ознайомилися з понад 100 найменувань продукції торгових марок «Селянське», «На здоров’я», «Бурьонка», «Смачно шеф», «Весела бурьонка», «Despicable Me», «Green Smile», які виробляються підприємством, та продегустували деякі з них. Так, здобувачі мали можливість продегустувати молоко мікрофільтроване пастеризоване та відчути різницю у органолептичних показниках продукції за технологією мікрофільтрації. Відомо, що окремі позиції продегустованої продукції виробляються для внутрішнього ринку України, деякі інші – виключно для експорту.
Здобувачі вищої освіти дізналися, що продукція підприємства відповідає вимогам стандартів ISO 9001, ISO 22000, HALAL, про що свідчать відповідні сертифікати.
Присутнім на заняттях здобувачам було продемонстровано високотехнологічні виробничі потужності підприємства, розташовані на площі 32 000 м2. Незабутнє враження, зокрема, справив цех по прийманню молока потужністю 450 т за добу, забезпечений сучасним обладнанням від відомих на весь світ виробників. У цеху здобувачі ознайомилися з правилами доставки, перевірки, відбору сировини з сучасних молоковозів «Scania», що оснащені холодильними камерами.
Фахівці лабораторії підприємства презентували методику приймання молочної сировини екстра і вищого ґатунку з фермерських господарств Вінницької, Хмельницької, Житомирської, Черкаської та інших областей, а також етапи професійного контролю якості, визначення споживчих характеристик сировини та готової продукції.
Здобувачів було ознайомлено також з 13-ма лініями розливу продукції у багатошарову картонну упаковку від компанії «Tetra Pak». Ця упаковка виготовляється з деревини, що гарантує повну її придатність до переробки та відновлювальність природних ресурсів, і є сертифікованою міжнародною неурядовою організацією Forest Stewardship Council (FCS™).
Здобувачі вищої освіти і колектив кафедри туризму та готельно-ресторанної справи висловлюють щиру вдячність керівництву ТОВ «Люстдорф» за можливість відвідати підприємство та ознайомитися з інноваційними технологіями виробництва молочної продукції.