Науково-педагогічні працівники кафедри туризму та готельно-ресторанної справи взяли участь в онлайн семінарі-тренінгу «Європейські практики диверсифікації сільського туризму на засадах збалансованості та креативності»
26-27 травня 2023 року науково-педагогічні працівники кафедри туризму та готельно-ресторанної справи брали участь в онлайн семінарі-тренінгу «Європейські практики диверсифікації сільського туризму на засадах збалансованості та креативності», спрямованому на ознайомлення з успішними практиками у сфері сільського туризму й надання рекомендацій щодо створення кластерів та креативних мереж сільського туризму на основі співпраці бізнесу, територіальних громад, наукових установ, бізнес-інкубаторів та представників державної влади.
Упродовж двох днів занять учасники семінару-тренінгу прослухали низку презентацій експертів та фахівців-практиків сфери сільського туризму, у яких піднімалися актуальні на сьогодні питання кластеризації сільського туризму, його розвитку в умовах воєнних викликів та безпекових загроз, в т. ч. на прифронтових територіях, ін. Увазі присутніх були представлені також європейські практики диверсифікації сільського туризму на засадах збалансованості та креативності, а також розвитку приватних ініціатив у цій сфері.
Захід був проведений у рамках проєкту ЄС Еразмус+, напрям ім. Жана Моне у рамках проєкту 620720- EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-MODULE «Диверсифікація сільського туризму через збалансованість та креативність: поширення європейського досвіду в Україні»/«Diversification of rural tourism through sustainability and creativity: disseminating European experience in Ukraine».
Набуті знання та практики будуть впроваджені в освітній процес у рамках викладання освітніх компонент професійного спрямування, реалізації науково-дослідної діяльності за тематикою заходу.