Бүгүн Mostbet букмекердик кеңсесине кошулуп, Кыргызстанда спорттук мелдештерден жана онлайн оюндарынан максималдуу ырахат жана пайда алыңыз. Бул жерден сиз спорттук иш-чаралар үчүн эң мыкты коэфициенттерди, ошондой эле ар кандай бонустарды жана акцияларды, бекер коюмдарды, бекер айлануулар жана Мостбет промо коддорун таба аласыз. Биздин веб-сайтты колдонуу оңой жана жөнөкөй, ал эми букмекерликти ого бетер ыңгайлуу кылуу үчүн профессионалдар командасы сиз үчүн мобилдик тиркемени иштеп чыгышты.
English

06 жовтня 2025 року на базі ВТЕІ ДТЕУ відбувся всеукраїнський круглий стіл на тему «Інноваційні технології у ресторанній галузі», ініціатором проведення та організатором якого виступила кафедра туризму та готельно-ресторанної справи.

Спікерами на круглому столі виступили науково-педагогічні працівники з Національного університету харчових технологій, Державного торговельно-економічного університету, Вінницького торговельно-економічного інституту ДТЕУ, фахівці-практики з Вінниці та інших міст України. У якості слухачів участь у заході взяли здобувачі вищої освіти, які навчаються за спеціальностями G13 Харчові технології / 181 «Харчові технології», J2 Готельно-ресторанна справа та кейтеринг / 241 «Готельно-ресторанна справа», J3 Туризм та рекреація / 242 «Туризм і рекреація» / 242 «Туризм» ОС «бакалавр», «магістр», та роблять перші кроки на шляху свого професійного становлення.
Загалом, участь у роботі круглого столу взяли більше 130 осіб.
Захід розпочався з вітальних слів заступника директора інституту з навчально-методичної роботи, д-ра екон. наук, професора Лілії Мартинової та завідувача кафедри туризму та готельно-ресторанної справи, д-ра істор. наук, професора Наталії Чорної.
З доповідями перед учасниками круглого столу виступили дев’ятеро спікерів:
1. Тетяна Юдіна – д-р техн. наук, професор, професор кафедри ресторанних і крафтових технологій Державного торговельно-економічного університету, м. Київ.
Доповідь на тему «Інноваційні технології та тренди розвитку ресторанної галузі».
2. Віталій Сапотніцький – бренд-шеф готельно-ресторанного комплексу «Drive Club», ресторану «Lolla – gastro plase», м. Вінниця.
Доповідь на тему «Інноваційні напрямки оформлення та презентації ресторанної продукції».
3. Вікторія Науменко – бренд-шеф, шеф-кондитер, ведуча кулінарних проєктів телеканалу «Віта», член Асоціації шеф-кухарів України, м. Вінниця.
Доповідь на тему «Гастрономічне мистецтво: інновації, презентації страв, storytelling під час подачі».
4. Василь Пасічний – д-р техн. наук, професор, завідувач кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Національного університету харчових технологій, м. Київ.
Доповідь на тему «Тренди та інновації для HoReCa».
5. Світлана Бавула – директор кейтерингової компанії «Щастя Є», м. Вінниця.
Доповідь на тему «Поєднання креативності та технології у великих кейтерингових проектах».
6. Ірина Корецька – канд. техн. наук, доцент, доцент кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Національного університету харчових технологій, м. Київ.
Доповідь на тему «Кроки, моделі, дескриптори – сучасні помічники при розрахунку комплексного показника якості продукції».
7. Тетяна Семко – канд. техн. наук, доцент, доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Вінницького торговельно-економічного інституту ДТЕУ, м. Вінниця.
Доповідь на тему «AРROS: локальний смак, народжений інноваційною технологією».
8. Богдан Михайлов – голова ГО «Ресторанна гільдія», бренд-шеф, начальник їдальні Військового ліцею Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, м. Шептицький Львівської обл.
Доповідь на тему «Технології та інновації, які змінюють ресторанний бізнес».
9. Антон Зарічнюк – операційний керуючий закладу швидкого харчування «БПШ», бару-сидерії «Білий налив», м. Вінниця.
Доповідь на тему «Ресторанний бізнес майбутнього: головні тренди, що визначають успіх». Виступи супроводжувалися жвавим обговоренням, конструктивними та насиченими дискусіями. Крім обговорення інноваційних технологій у ресторанній галузі, учасники круглого столу поділилися баченням шляхів розвитку закладів ресторанного господарства вже в найближчому майбутньому, обґрунтували способи та методи протидії викликам, якими багаті сьогоденні реалії.
Підсумки роботи круглого столу підвела Наталія Чорна, яка модерувала захід. Подякувавши спікерам за потужні виступи, іншим учасникам круглого столу – за участь у їх обговоренні, пані Наталія висловила переконання, що результатом проведеного заходу стане продовження наукових досліджень за тематикою з наступним впровадженням отриманих результатів у діяльність закладів ресторанного господарства, а також поглиблення співпраці між закладами вищої освіти та суб’єктами ресторанної галузі у напрямку підготовки фахівців для сфери HoReCa.